Preporuke građanima povodom predstojećih Zadušnica

Javno komunalno preduzeće „Pogrebne usluge” Beograd apeluje na građane da na Zadušnice u subotu, 4. novembra, za odlazak na groblje umesto svojih automobila koriste gradski prevoz.

Kako su saopštili, toga dana na snazi će biti zabrana ulaska motornim vozilima i to prema sledećem rasporedu:
– na Novom bežanijskom groblju zabrana ulaska motornim vozilima važi od 7 do 16 časova;
– na grobljima Orlovača, Lešće i Zbeg zabrana ulaska motornim vozilima važi od 7 do 15 časova;
– na Novom groblju i Centralnom groblju zabrana ulaska motornim vozilima važi tokom celog dana, kao i narednog dana, 5. novembra;
– Staro bežanijsko, Zemunsko, Banjičko i Topčidersko groblje su zatvorenog tipa, odnosno ulazak motornim vozilima na ova groblja nije moguć.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima: Lešću, Orlovači i Novoj Bežaniji obezbeđena su tri komforna klimatizovana minibus vozila koja će ih prevoziti besplatno. Organizovani prevoz na Zadušnice u subotu saobraćaće u određenim intervalima, od 7 do 15 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela. Na Novom, Centralom i groblju Zbeg, na Zadušnice će biti organizovan prevoz službenim automobilima preduzeća od 7 do 15 časova.

Javno komunalno preduzeće „Pogrebene usluge” Beograd apeluje na posetioce grobalja da prilikom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike. Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da postoji određen broj spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i nestabilni, tako da bi u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska na njih moglo doći do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica. Posebno se skreće pažnja roditeljima sa malom decom da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju od njih prilikom posete groblju. Na groblju je zabranjen pristup deci mlađoj od deset godina bez pratnje odraslog lica. Ukoliko posetioci uoče opasnost od pada spomenika, mole se da o tome obaveste Upravu groblja ili da se obrate putem imejl-adrese: [email protected], navodi se u saopštenju JKP-a „Pogrebne usluge”.

Ako ste propustili