Poznate ličnosti izvlače dobitnike u igri „Uzmi račun i pobedi“

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je da će sutra brojne poznate ličnosti iz oblasti kulture i sporta učestvovati u drugom izvlačenju nagrada u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“.

Za izvlačenje koverti biće zaduženi predsednik Ženskog košarkaškog kluba „Crvena zvezda“ Nataša Kovačević, reprezentativac Srbije u streljaštvu Andrea Arsović, kao i glumci iz serije „Vojna akademija“ – Tijana Pečenčić i Radovan Vujović, koji su na taj način podržali „Godinu borbe protiv sive ekonomije“.

Izvlačenje 178 nagrada, ukupne vrednosti 24.569.926,61 dinar, biće obavljeno sutra, na Prvom programu Radio-televizije Srbije (RTS), sa početkom u 17.45 časova.

U direktnom televizijskom prenosu biće dodeljen dvosoban stan u Beogradu, u naselju Braće Jerković-Padina, objekat jedan, lamela tri, u prizemlju, površine 51,18 metara kvadratnih, sa polisom osiguranja imovine.

Takođe, predviđeno je izvlačenje dobitnika 12 automobila marke „fijat 500 L“, petodnevno putovanje u Njujork za dve osobe, sa obezbeđenim avionskim prevozom i polisom putnog osiguranja.

U nagradnoj igri biće izvučeni i dobitnici četvorodnevnog putovanja u Pariz za dve osobe, sa avionskim prevozom, polisom putnog osiguranja i kartama za jedan meč Rolan Garosa, kao i dva putovanja u Grčku za dve osobe, u trajanju od 10 dana, sa obezbeđenim autobuskim prevozom i polisom putnog osiguranja.

Izvlačenje ostalih nagrada biće obavljeno u studiju RTS-a i prenošeno putem live stream na sajtovima uzmiracun.rs i www.rts.rs, i to za odmor u hotelu na Staroj planini za dve osobe, u trajanju od sedam dana i odmor na Zlatiboru za dve osobe, u trajanju od četiri dana.

Propozicije predviđaju da će na isti način biti dodeljeno 12 prenosivih računara „lenovo“, 12 frižidera „gorenje“, 25 mobilnih telefona „tesla“, 25 tableta „tesla“, 12 televizora „tesla“, sedam veš mašina „gorenje“, tri veš mašine „beko“ i dve mašine za sudove istog proizvođača.

Tom prilikom biće izvučeni i dobitnici sedam mašina za sudove „gorenje“, 25 mikrotalasnih pećnica „gorenje“, 25 blendera „braun“, tri vaučera za kupovinu robe u prodajnim objektima „Gomeks“ u vrednosti od 20.000 dinara i jedan dobitnik polise životnog osiguranja „Societe generale“.

U drugom izvlačenju moći će da učestvuju samo fiskalni računi i slipovi koji su pristigli na adresu navedenu na namenskoj koverti do danas, 17. marta, do 23 časa i 59 minuta.

Koverte koje su blagovremeno stigle na traženu adresu i nisu izvučene učestvuju u narednim izvlačenjima, koja su zakazana za 25. i 31. mart, a građani mogu da šalju dodatne koverte sve do 30. marta, do 23 časa i 59 minuta.

Spisak dobitnika biće objavljen u dnevnom listu „Politika“ tri dana nakon svakog izvlačenja, kao i na internet stranicama nagradne igre, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i RTS-a.

Ukupna vrednost nagradnog fonda iznosi 135.344.181,46 dinara, sa uračunatim porezom na dodatu vrednost, u skladu sa odredbama Zakona o porezu na dodatu vrednost.

Izvlačenje svih nagrada nadziraće komisija nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ , koja ima pet članova koje je imenovao priređivač nagradne igre.

Komisiju čine predstavnik Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, koji je ujedno i predsednik komisije, kao i predstavnici Ministarstva finansija, Poreske uprave, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i NALED-a.

Odmah nakon izvlačenja, komisija proverava ispunjenost uslova definisanih pravilima nagradne igre. Ukoliko ustanovi da bilo koja od izvučenih koverata ne ispunjava uslove za učešće, izvlačenje koverata se nastavlja sve dok se ne izvuče koverta koja ispunjava uslove.

Sve srećne dobitnike Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kontaktiraće već u nedelju, 19. marta i obavestiti o nagradama koje su osvojili, kao i o načinu preuzimanja.

Priređivač zadržava pravo da izvrši naknadnu proveru ispravnosti fiskalnih računa, odnosno slipova, kao i da li dobitnik ima pravo učešća u nagradnoj igri.

Ukoliko se utvrdi kršenje pravila, učesniku čija je koverta izvučena biće uskraćeno pravo na nagradu, a nagrada će biti preneta u narednu nagradnu igru koju će priređivač organizovati.

Pravila nagradne igre mogu se na pronaći na strani www.mduls.gov.rs/uzmi-racun-i-pobedi.php i sajtu www.uzmiracun.rs, a objavljena su i 21. februara, u dnevnom listu „Politika“.

O tome koliko je borba protiv sive ekonomije važna, najbolje govori procena da je zbog nje budžet Srbije godišnje uskraćen za približno tri milijarde evra, odnosno osam miliona evra dnevno.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić istakla je tim povodom da bi ovaj novac bio dovoljan za to da svaka opština dobije novi dom zdravlja, da se rekonstruišu i opreme sve opšte i specijalne bolnice, finansiraju plate vatrogasaca, policajaca i lekara, kao i da ostane još novca za smanjivanje deficita budžeta.

Ona je podsetila na to da je nagradna igra samo jedna od 68 mera iz Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije.

Vlada je proglasila 2017. godinu „Godinom borbe protiv sive ekonomije“ i pokrenula edukativnu kampanju u saradnji sa NALED-om i društveno odgovornim kompanijama okupljenim u Savezu za fer konkurenciju, sa ciljem podizanja svesti građana i privrede o značaju smanjenja obima sive zone i njihovog aktivnog uključivanja u stvaranje boljeg društva.

Borba protiv nelegalne trgovine i neprijavljenog rada tiče se svakog građanina Srbije jer svaki dinar utajenog poreza znači manja ulaganja u obrazovanje, zdravstvo, infrastrukturu, javne usluge i sve ono što čini jednu zemlju dobrim mestom za život, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili