Poziv mladima da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije i Vojska Srbije raspisali su konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u 2024. godini.

Poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire upućen je svim zainteresovanim mladićima i devojkama koji u 2024. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

Podsećamo na to da je ostalo još malo vremena da se svi zainteresovani prijave za decembarski uputni rok.

Kandidati će imati priliku da prođu dinamičnu vojnu obuku i da pokažu patriotizam prema svojoj zemlji, a dobrovoljno služenje vojnog roka ujedno je i najkraći put ka sticanju zvanja profesionalnog pripadnika Vojske Srbije.

Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire stalno je otvoren.

Uput kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka vrši se četiri puta godišnje – u martu, junu, septembru i decembru, a uput kandidata na vojnostručno osposobljavanje dva puta godišnje – u martu i septembru.

Buduće vojnike očekuje i mesečna plata koja iznosi približno 46.000 dinara. Sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema.

Kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, preko portala eUprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i na šalterima Javnog preduzeća „Pošta Srbije” širom zemlje.

Više informacija u vezi sa prijavljivanjem za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama.

Foto: Ilustracija / pixabay

Ako ste propustili