Potvrđena optužnica protiv oca i majke dečaka koji je počinio masovno ubistvo u „Ribnikru“

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je dana 14.11.2023. godine donelo rešenje kojim je potvrđena optužnica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koja je podignuta protiv okrivljenog V.K. i dr., zbog krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika i dr.

Naime, ovom optužnicom okrivljenom V.K. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika, okrivljenoj M.K. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 1 Krivičnog zakonika, dok je okrivljenima R.I. i N.M. na teret stavljeno izvršenje po jednog krivičnog dela Davanje lažnog iskaza iz člana 335 stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja, saopštili su iz VIšeg suda u Beogradu.

Ako ste propustili