Poskupeo parking u Beogradu

Parkiranje u Beogradu je poskupelo od 01.01.2023. saopštili su iz JKP „Parking servis“. Korigovane cene parkiranja po satu su za 4 do 5 dinara na području zonskog sistema. Nove cene primenjivaće se od srede 4. januara jer se tokom novogodišnjih praznika neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada, saopštili su iz ovog preduzeća.

Sat parkiranja u crvenoj zoni umesto 56 dinara koštaće 60 dinara, u žutoj zoni 53 dinara, umesto dosadašnjih 48 dinara, u zelenoj zoni 45 dinara, a do sada je koštao 41 dinar. Cena sata parkiranja u plavoj zoni je po novom cenovniku 35 dinara, do sada je bila 31 dinar, a višesatna karta će umesto 150 dinara biti 200 dinara. Za stanare zonskog područja mesečna povlašćena parking karta biće 500 dinara, a za pravna lica sa sedištem u zonama ubuduće će koštati za 5-6% više nego do sada.

Parkiranje na SMS parkiralištima „Vidin kapija“ i „Sava promenada“ nije poskupelo, pa sat vremena košta 50, odnosno 70 dinara, kao ni cena za polučasovno parkiranje u ljubičastoj zoni, koja ostaje 100 dinara. Takođe, nije povećana ni cena dnevne parking karte u zonskom području, koja je 1.870 dinara, kao ni van zonskog područja, koja je i dalje 720 dinara. Rok važenja popusta za dnevnu parking kartu za parkiranje u zonama produžen je sa 8 na 20 dana. U ovom roku korisnici mogu ostvariti popust u iznosu od 50%.

Politika upravljanja stacionarnim saobraćajem unutar grada Beograda direktno je srazmerna cenovnoj politici. Beograd će i posle korekcije cena biti u istom nivou sa drugim gradovima u Srbiji, poput Niša ili Novog Sada koji, takođe, primenjuju zonski sistem parkiranja.

Izvor: Beogradske vesti / JKP „Parking servis“

Ako ste propustili