Policija zaplenila 120 kilograma narkotika u Beogradu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je dobrim radom operativaca policije na području Beograda zaplenjeno više od 120 kilograma različitih narkotika.

Stefanović je pohvalio policajce koji su radili na ovom slučaju, i ocenio da je to još jedan dokaz da je Ministarstvo unutrašnjih poslova veoma posvećeno sklanjanju droge sa naših ulica, jer ona čini najviše zla našoj zemlji i našoj deci.

On je precizirao da je kod jednog srpskog i jednog crnogorskog državljanina pronađeno više od 120 kilograma narkotika, dva pištolja, kao i oprema za proizvodnju i precizno merenje droge.

Potpredsednik Vlade je ponovio pohvale svim policajcima koji su angažovani na suzbijanju trgovine narkoticima, i dodao da veruje da će oni i ove godine uložiti maksimalne napore u rešavanje ovog problema.

Prema njegovim rečima, droga mora biti nešto što je potpuno zabranjeno u našoj zemlji, a policija mora snažno da radi kako bi narko-dilere sklonila sa ulica i iz školskih dvorišta.

Pripadnici policije u Beogradu danas su, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili srpskog državljanina L. P. (1995) i crnogorskog državljanina A. K. (1992), koji su neprijavljeno boravili u jednom stanu u Beogradu, a kod kojih je pronađeno više od 120 kilograma različitih narkotika, kao i dva pištolja.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni nadležnom tužiocu, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili