Pojačanom kontrolom autobusa otkriven 3.591 prekršaj

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da je tokom prošlonedeljne akcije usmerene na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa za organizovani prevoz putnika u unutrašnjem i međunarodnom prevozu saobraćajna policija kontrolisala 4.189 autobusa, pri čemu je otkriven ukupno 3.591 prekršaj.

Najveći broj prekršaja, ukupno 1.493, odnosio se na prekoračenje vremena upravljanja i odmora vozača, kao i druge nepravilnosti sa tahografom, dok je zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije sankcionisano 636 vozača.

Pored toga, 45 vozača autobusa je sankcionisano zbog prekoračenja brzine, a 381 zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa. Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija otkrila je više slučajeva drastičnog kršenja propisa od strane vozača autobusa.

Saobraćajna policija je 18. jula u Loznici kontrolisala autobus turskog prevoznika koji je prevozio oko 30 putnika na relaciji Istanbul–Sarajevo i tom prilikom otkrila 15 prekršaja vozača i 12 prekršaja pravnog lica – prevoznika, za koje su sačinjeni prekršajni nalozi, a ukupan iznos novčanih kazni bio je 1.470.000 dinara.

Vozač autobusa isključen je iz saobraćaja, a prevoznik je po putnike poslao drugog vozača.

Pored toga, saobraćajna policija je 19. jula ove godine kod Dimitrovgrada kontrolisala autobus turskog prevoznika koji je prevozio 47 putnika na relaciji Budimpešta–Istanbul.

Kontrolom je otkriveno 18 prekršaja vozača i 17 prekršaja pravnog lica – prevoznika, sačinjeni su prekršajni nalozi, a ukupan iznos novčanih kazni bio je 2.590.000 dinara.

Vozač autobusa isključen je iz saobraćaja, a s obzirom na to da je reč o višečlanoj posadi, nakon plaćanja novčanih kazni, drugi vozač nastavio je sa prevozom putnika.

Tokom trajanja akcije, nije se dogodila nijedna teža saobraćajna nezgoda sa učešćem autobusa, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili