Počelo skidanje „Drukara“

Može se primetiti da, u poslednjih nekoliko dana, u nekim gradskim autobusima i tramvajima nedostaju validatori ili ti popularno nazvani „Drukare“. Drukare ( cinkariš )jer ukoliko nemate sredstva na računu to čuje ceo autobus.

Zvaničnog obaveštenja nema o skidanju validatora ili šta će građani da urade sa sredstvima koja se nalaze na njihovoj kartici.

Totalni raskid ugovora grada Beograda sa „Kentkartom“ stupa na snagu 28. maja.

Skupština grada Beograda izglasala je 13. aprila raskid ugovora sa turskom kompanijom „Kentkart“, koja je do sada obavljala posao naplate karata u javnom gradskom prevozu.

I ako je najavljen novi sistem naplate karata od maja to se nije desilo.

Sekretarijat za javni prevoz obavestio je građane da dok se ne steknu svi pravno-formalni uslovi i ne završe sve procedure oko usvajanja novog cenovnika i novog načina kupovine karata, ostaju da važe postojeća pravila u vezi sa javnim prevozom.

„Odlukom Skupštine Grada Beograda data je saglasnost na jednostrani raskid ugovora i stekli su se uslovi da se zvanično formira novi sistem javnog prevoza, kako zonski i tarifni sistem tako i novi cenovnik javnog prevoza. Nakon što budu formalno usvojene nove tarife i cene javnog prevoza, javnost će biti blagovremeno obaveštena o mogućnostima kupovine karata i svim ostalim važnim informacijama o novom sistemu javnog prevoza. Sva pravna lica koja su kupovala mesečne karte svojim zaposlenima, blagovremeno će kontaktirati sa Javnim komunalnim preduzećem ‘Naplata prevozne usluge Beograd’ i uputiti ih u novi sistem funkcionisanja”, navedeno je u saopštenju.

Ako ste propustili