Trend

Otvoreno prvenstvo Beograda u dresurnom i preponskom jahanju

Na terenima Sportskog centra „Kovilovo” od 21. do 23. juna po prvi put će se na novom terenu, napravljenom po najvišim svetskim standardima, održati Otvoreno prvenstvo Beograda u dresurnom i preponskom jahanju.

Ovo takmičenje okupiće najbolje jahače iz naše zemlje, perspektivne mlade jahače, talentovanu decu, kao i goste iz inostranstva.

U petak, 21. juna, sa početkom u 17.30 časova, održaće se utakmice prvenstva u dresurnom jahanju u organizaciji Konjičkog saveza Beograda. Program će se nastaviti u subotu i nedelju, 22. i 23. juna, od 8 do 19.45, sa pauzama od 14 do 16 časova zbog najavljenog toplog vremena, finalom u dresurnom jahanju i utakmicama za sve starosne kategorije u preponskom jahanju. Tokom tri dana takmičenja održaće se čak 20 utakmica prvenstva Beograda i na kraju će biti proglašeni najbolji jahači i jahačice Beograda u kategorijama dece, juniora, mladih jahača, žena i seniora.

Turnir će imati i revijalne utakmice, a najbolje jahače očekuju brojne trofejne nagrade. Ovo je jedinstvena prilika da građani prisustvuju takmičenju u dresurnom i preponskom jahanju i da se upoznaju sa sportom koji donosi lepotu, snagu, eleganciju, rizik, hrabrost i, pre svega, veliku veštinu.

Ulaz je besplatan za sve posetioce.

Foto: Ilustracija / A.M