Otkrivene dve laboratorije za proizvodnju droge

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u Kruševcu, u dve odvojene akcije, pronašli dve laboratorije za veštačko uzgajanje marihuane i zaplenili više od pet kilograma skanka, približno 180 stabljika marihuane, veću količinu oružja i municije i uhapsili dve osobe.

Policija je pretresom kuće osumnjičenog M. F. (1968) u okolini Kruševca, u kompletno opremljenoj laboratoriji za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima, otkrila skank i zasad sa više od 100 stabljika marihuane, automatsku pušku, malokalibarski pištolj i više komada bojeve municije.

U drugoj akciji pretresom stana osumnjičenog Ž. R. (1978) iz Kruševca takođe je pronađena laboratorija sa ventilatorima, lampama, reflektorima, kao i zasad sa više od 80 stabljika marihuane.

Po nalogu višeg javnog tužioca, ovim licima je određeno zadržavanje do 48 časova zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a M. F. i zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni višem javnom tužiocu u Kruševcu, navodi se u saopštenju.

Foto: mup.gov.rs

Ako ste propustili