Obezbeđena sredstva za projektnu dokumentaciju za zdravstvene centre

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je resorno ministarstvo obezbedilo 260 miliona dinara za pripremu projektno-tehničke dokumentacije sedam zdravstvenih institucija.

Mihajlović je na današnjoj sednici Koordinacionog tela za realizaciju projekata, ulaganja u rekonstrukciju ili izgradnju kliničkih zdravstvenih centara, kojem predsedava, istakla da kašnjenja radova neće biti i da će Ministarstvo biti investitor radova u sedam kliničkih centara u Srbiji.

Ona je dodala da će Ministarstvo pružiti stručnu inženjersku podršku svakom zdravstvenom centru i formirati mentorske timove koji će pratiti realizaciju projekata.

Mihajlović je upoznala članove Koordinacionog tela sa tim da je u prethodne dve nedelje uspešno okončan upis imovine svih zdravstvenih centara koji će biti rekonstruisani, i naložila pripremu dinamičkih planova projekata, kako bi oni bili efikasno realizovani.

Iz kredita Banke za razvoj Saveta Evrope biće rekonstruisani Univerzitetska dečja klinika u Tiršovoj, Klinika za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj, Urgentni centar KCS, Klinika za neurohirurgiju KCS, Institut za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, KBC Zemun i KBC „Dr Dragiša Mišović–Dedinje“.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili