Novogodišnji vašar na Zvezdari

Iz Gradske opštine Zvezdara su saopštili da će od 24. do 31. decembra u dvorištu bivše fabrike „Kluz” prvi put biti organizovan „Novogodišnji vašar”, koji će svakoga dana biti otvoren od 17 do 22 časa.

Stanovnici Beograda, a posebno žitelji Zvezdare uživaće u raznovrsnom programu koji će se održavati na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Organizatori su uz pomoć Gradske opštine Zvezdara osmislili program „Novogodišnji vašar” prilagođen različitim uzrastima i interesovanjima.

Mališani će uživati u dečjim predstavama, kreativnim radionicama, slikanju sa Deda Mrazom, kao i velikom broju novogodišnjih đakonija.

Nešto stariji moći će da se zagreju uz kuvano vino ili rakiju, oprobaju u raznim igrama i uživaju u raznovrsnom muzičkom programu, ali i da kupe unikatne novogodišnje poklone.

Na vašaru će učestvovati više od 150 izlagača sa odličnom i raznovrsnom ponudom. Među učesnicima vašara u „Kluzu” su i Volonterski servis Zvezdare i Udruženje „MNRO” Zvezdare čije kreativne radionice će, uz pomoć veštih volontera, u subotu, 24. decembra, od 16 do 18 časova biti prilika za kreativnost i usvajanje veštine izrade čestitki i raznih novogodišnjih ukrasa. Sve što naprave na radionicama, učesnici svih generacija moći će da ponesu kući kao poklon i uspomenu sa vašara. U saradnji sa humanitarnom organizacijom „Humanist” biće organizovan veliki broj humanitarnih akcija, a jedna od njih je i ispijanje čaja sa poznatim ličnostima Srbije.

Simbolično puštanje lampiona sa novogodišnjim željama biće upriličeno 29. decembra.

Provod na vašaru je zagarantovan, ulaz je besplatan, a sve informacije u vezi sa „Novogodišnjim vašarom” zainteresovani mogu ispratiti na Instagram profilu „Svaštara Concept Bar”, navodi se u saopštenju.

Foto: ILustracija / pixabay

Ako ste propustili