NOVOGODIŠNjI KONCERT U ČAST PROFESORKE OLIVERE ĐURĐEVIĆ 28. DECEMBRA U ISTORIJSKOM MUZEJU SRBIJE

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u sredu 28. decembra u 18 časova u galeriji Muzeja prisustvujete novogodišnjem koncertu u čast profesorke Olivere Đurđević.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296.

Cena karte iznosi 250 RSD.

Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu i fejsbuk strani Istorijskog muzeja Srbije već od četvrtka 29. decembra.

Profesorka Olivera Đurđević je rođena na Božić 1928. godine, a preminula je na današnji dan pre šesnaest godina. Bila je prva jugoslovenska čembalistkinja, istaknuta pijanistkinja i predagoški radnik, čijim zalaganjem je predmet čembalo i uveden u nastavu Fakulteta muzičkih umetnosti.

Tokom karijere zabeležila je brojne koncerte u zemlji i inostranstvu, a za svoj rad je dobila više značajnih nagrada i priznanja (Oktobarska nagrada, Sedmojulska nagrada i druge).

U znak sećanja na profesorku Đurđević, njeno ime nose nagrada Fakulteta muzičkih umetnosti za najbolje studente u oblasti kamerne muzike i međunarodno takmičenje kamerne muzike za učenike muzičkih škola.

Na koncertu će nastupiti brojni bivši učenici profesorke Đurđević iz zemlje i inostranstva: Radmila Dinić, Ivan Haršić, Nikola Arsić, Maksim Vlašković, Jasna Tucović, Nina Petrović, Stana Krstajić, Dejan Subotić, Ljudmila Popović, Goran Marinković, Jana Janićijević, Aneta Ilić, i Andrea Nikolić.

Na programu su dela Marinkovića, Kardoza, Ravela, Zimana, Rasela, Pjernea i Ipolitov-Ivanova.

Muzički program će upotpuniti Goran Marinković čitanjem stihova pesama „Potonulo”, „Tama” i „Prolaznost” Ive Andrića, koje je profesorka Đurđević veoma volela.

Ako ste propustili