Novi Pazar spreman za atletičare Balkana

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac obišli su danas radove na izgradnji atletskog stadiona u Novom Pazaru.

U saopštenju Ministarstva omladine i sporta navodi se da će atletski stadion na brdu Hadžet, jedan od najlepših i najmodernijih u Evropi, za pet dana biti centar okupljanja atletičara iz regiona.

Novi Pazar će 15. i 16. jula biti domaćin Prvenstva Balkana u atletici za seniore i seniorke, još jednog međunarodnog takmičenja koje se organizuje u Srbiji, a koje finansijski podržava Ministarstvo omladine i sporta.

Udovičić je tom prilikom rekao da je Balkanijada prvo takmičenje koje se organizuje na ovom stadionu, čime ovaj sportski objekat počinje da živi svoj život.

Čestitam svima na organizaciji balkanskog prvenstva i verujem da će Novi Pazar još jednom pokazati da je dobar domaćin. Dokazali smo da ne postoje razlike, da je Novi Pazar podjednako bitan kao svaki drugi grad u Srbiji, da nema privilegovanih, da je i ovo centar sporta, centar atletike, naglasio je Udovičić.

Ljajić je izrazio zahvalnost ministru Vanji Udovičiću koji je verovao u ovaj projekat i konstantno davao podršku, i materijalnu i moralnu.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac istakao je da je organizacija Prvenstva Balkana u atletici za seniore i seniorke, rezultat dobre saradnje države i lokalne samouprave, ali i nagrada za rezultate novopazarskih atletičara.

Na ovoj sportskoj manifestaciji očekuje se učešće 637 takmičara iz 16 zemalja kao i brojnih zvaničnika na čelu sa predsednikom Balkanske atletske federacije Dobromirom Karamarinovim.

Stadion ima osam staza za trčanje, travnati teren površine 7.350 kvadratnih metara, atletsku stazu površine 7.868 kvadratnih metara i tribine kapaciteta oko 2.500 mesta.

Ovaj atletski stadion je multifunkcionalni sportski objekat na kojem se, pored održavanja međunarodnih sportskih takmičenja, mogu organizovati treninzi klubova iz regiona, atletske reprezentacije Srbije ali i bazične pripreme i za druge sportove kao što su fudbal, košarka, odbojka, rukomet.

Osim profesionalnih sportista budući korisnici tog objekta će biti i rekreativci, ističe se u saopštenju.

Ako ste propustili