Nova sezona tematskih obilazaka Novog groblja počinje sa velikanima srpskog glumišta

Javno komunalno preduzeće „Pogrebne usluge” organizuje u nedelju, 3. marta, tematsku turu „Bardovi srpskog glumišta”.

Zainteresovani sugrađani će imati priliku da se podsete priča o životima velikih glumačkih legendi, počevši od onih sa čijim ulogama smo se saživljavali i identifikovali do onih o kojima smo saznavali iz istorije pozorišta i filma. Takođe, pričama i anegdotama iz njihovih života biće im dočaran neizbrisivi duh boemskog Beograda, navedeno je u saopštenju iz ovog preduzeća.

Podsećanjem na velike glumce i glumice, njihove značajne filmske i pozorišne uloge, posetioci će proći kroz istoriju naše pozorišne i filmske umetnosti, spajajući devetnaesti i dvadeset prvi vek. Takođe će obići počivalište legendarne glumice koju su zbog njene lepote ali i talenta nazvali „srpska Sara Bernar”, potom čuvene glumice „iz ukrštenica”, koja je na vrhuncu slave između karijere u Holivudu i ljubavi izabrala ljubav, zatim nezaboravne „gospođe Ministarke”, kao i našeg vrhunskog glumca koji je iz dna duše mrzeo glumu. Prisetiće se i onih čije replike i danas žive, ali i mnogih drugih koji su činili i čine naš život bogatijim.

Trajanje obilaska je oko 120 minuta, a mesto okupljanja na platou kod glavne kapije Novog groblja (Ruzveltova 50) u 11 časova.

Priča i vodi dr Violeta Obrenović, istoričarka umetnosti. Obilasci su besplatni, prijave nisu potrebne.

Ako ste propustili