Najava za sneg

Iz RHMZ-a saopštili su da od utorka posle podne do četvrtka ujutro oblačnost koja će u Crnoj Gori uslovljavati izuzetno obilne padavine (od 100 do 150 mm, lokalno i više) svojom periferijom zahvatiće zapadne delove Kosova i Metohije (uz količinu preko 100 mm), kao i jugozapadnu Srbiju, naročito oblast južno od linije Priboj – Prijepolje – Sjenica – Novi Pazar, gde će pasti od 40 do 80 mm kiše. Sneg se očekuje samo na najvećim visinama iznad 1500 – 1600 m. U ostalim krajevima Srbije znatno manja količina padavina.

U košavskom području i na planinama duvaće jak i olujni južni i jugoistočni vetar sa najjačim udarima na jugu Banata i u jugozapadnoj Srbiji u utorak uveče, noću i u sredu ujutro kada se očekuju udari vetra preko 25 m/s.

U petak od jutarnjih sati sneg će početi da pada prvo na jugozapadu Srbije, a u toku dana i u subotu i u ostalim krajevima. U zapadnoj, jugozapadnoj i jugoistočnoj Srbiji stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 cm (najviše na planinama), dok će se u Vojvodini, Beogradu i Pomoravlju formirati manji snežni pokrivač.

Ako ste propustili