Na pet opština postaviće se 1690 novih kontejnera

Gradski menadžer Goran Vesić, gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan i direktor JKP „Gradska čistoća” Miroslav Bogdanović obišli su danas prvo reciklažno ostrvo na teritoriji opštine Vračar.

Vesić je istakao da se reciklažno ostrvo sastoji od tri kontejnera zapremine 3,2 metra kubna i da se u svaki od njih baca određena vrsta smeća, pa je tako jedan predviđen za karton, tetrapak i novine, drugi za pet i net ambalažu, a treći za staklo.

– U toku naredne nedelje biće postavljeno 30 reciklažnih ostrva, takođe, postavićemo 90 reciklažnih kontejnera na teritoriji Vračara, Starog grada i Savskog venca. Na ovaj način „Gradska čistoća” počinje da radi važan posao za grad, koji se odnosi na aktivnu reciklažu smeća. U prethodnom periodu smo, sarađujući sa kompanijom „Sekopak”, postavili kontejnere za prikupljanje staklenog otpada, što je dalo efikasne rezultate. Upravo je to dokaz da građani Beograda žele da recikliraju smeće ako im se to omogući. Tokom narednih mesec dana postavićemo 1.690 novih kontejnera na Vračaru, Starom gradu, Savskom vencu, Paliluli i Zvezdari. To su moderni metalni kontejneri sa plastičnim poklopcem i 700 takvih zapremine 1,1 kubni metar biće postavljeno na ovim opštinama, kao i 700 većih kontejnera od 3,2 metra kubna – rekao je Vesić.

Goran Vesić dodao je da će u narednom periodu početi zamena 200 podzemnih kontejnera koji su potpuno propali.

Dodaci

Ako ste propustili