„MUZIKOM KROZ MUZEJ”: KONCERT VIBRAFONISTE ANDREE SARAĆINA, FLAUTISTE PASKVALEA RINALDIJA I GITARISTE LEONARDA REKIJE

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u petak 19. maja u 20 časova prisustvujete besplatnom koncertu na kome će nastupiti gosti iz Italije – vibrafonista Andrea Saraćino, flautista Paskvale Rinaldi i gitarista Leonardo Rekia.

Šesnaesti koncert u okviru treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej” se realizuje u okviru manifestacije „Muzeji za 10” koja, kroz ovogodišnju temu „Muzeji, održivost i blagostanje”, podseća da su muzeji, kao institucije od poverenja, važni činioci u našem zajedničkom društvenom tkivu, jer su na jedinstvenoj poziciji da podstaknu pozitivne promene.

Postoji mnogo načina na koje muzeji mogu doprineti postizanju ciljeva održivog razvoja od podrške klimatskim akcijama i negovanja inkluzivnosti, do suočavanja sa socijalnom izolacijom i poboljšanja mentalnog zdravlja.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Na programu su kompozicije Pjacole, Iberta, Mačada, Vilja-Lobosa, Glenvorta, Filjole, Čika Korije i Andersonova obrada kompozicije Bure od Johana Sebastijana Baha, a pored njih, kao već prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i kompozicija iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296.

Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u subotu 20. maja.

Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i snimci svih prethodnih koncerata ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Ako ste propustili