Mihajlović dobitnica nagrade “Reformator godine” za 2016. godinu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović dobitnica je ovogodišnje nagrade “Reformator 2016”, koju Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) dodeljuje za sprovedenu reformu decenije – uvođenje elektronske građevinske dozvole.

Mihajlović, koja je nagradu za reformatora godine dobila i za 2014. godinu, istakla je da je za decenijske reforme veoma zaslužan tim koji vodi, a sa kojim je svakodnevno radila kako bi Srbija održala korak sa zemljama iz okruženja.

Reformator za decenijske reforme jeste tim fantastičnih ljudi, odličnih stručnjaka, tim posvećenih, odgovornih i strastvenih ljudi sa kojima radim. I na tome im hvala, poručila je Mihajlović, navodeći da bez njenog tima ne bi bilo moguće videti Srbiju u top 10 reformatora sveta, a Srbija to danas jeste.

Ona je podsetila na to da je pre dve godine Srbija na „Duing biznis listi“ Svetske banke po kriterijumu dobijanja građevinskih dozvola bila na gotovo poslednjem, 186. mestu, a danas je, zahvaljujući zajedničkom radu, po tom kriterijumu napredovala na 36. poziciju.

Za manje od dve godine pretekli smo 150 zemalja sveta, istakla je Mihajlović i iskazala zahvalnost NALED-u, kao pouzdanom partneru Ministarstva u sprovođenju reformi.

Ona je prenela zahvalnost i ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Švajcarske i Evropske unije na nesebičnoj pomoći u prenošenju znanja i iskustava koja su omogućila da Srbija brže napreduje.

Hvala vam na tome što vam nikada nije bilo teško da nas ohrabrite i pomognete nam. Iskreno verujem da biznis – isto kao i religija – ima moć da promeni svet. Mi menjamo ambijent, menjamo svoju zemlju, menjamo svet za sve one koji dolaze, za buduće generacije prema kojima imamo dužnost i obavezu da im ostavimo razvijeno i moderno društvo, poručila je Mihajlović.

Izvor/foto: Vlada Srbije

Ako ste propustili