Marš za Sajam 10. decembra koji će predvoditi Anita Mančić

Inicijativa „Kreni-promeni“ poziva Beograđane da učestuju u „Maršu za Sajam“ koji će biti održan 10. decembra. Okupljanje je u 11.55 časova od ugla ulica Svetozara Markovića i Kralja Milana ( Park Manjež).

„Budućnost Beogradskog sajma kao celokupnog kompleksa danas je neizvesna uprkos tome što ima naučne, tehničke, tehnološke, arhitektonske i urbanističke vrednosti koje ga kvalifikuju kao spomenik kulture i zato je neophodno sprečiti rušenje Beogradskog sajma“, saopšteno je iz te inicijative.

„Naš voljeni grad nestaje pod uticajem pojedinaca bez kompetencije, integriteta, empatije, a koji su u poziciji da donose opasne odluke posle kojih nema nazad. Brojne građevine, od kojih svaka ima poseban kulturni, arhitektonski i istorijski značaj, nažalost su srušene ili oštećene. Budućnost Beogradskog sajma kao celokupnog kompleksa danas je neizvesna uprkos tome što ima naučne, tehničke, tehnološke, arhitektonske i urbanističke vrednosti koje ga kvalifikuju kao spomenik kulture“, navodi se u saopštenju.

„Ako ste u šoku i neverici do sada gledali i dopustili dosadašnje beskrupulozno rušenje, mi više ne smemo pomirljivo da sedimo i čekamo njihov narodni korak. Vreme je da se trgnemo, udružimo i kažemo „dosta“ jer i mi se pitamo.“, zaključuje se u saopštenju Kreni promeni.

Ako ste propustili