Otkazano – Manifestacija „Otvorene kapije tvrđave“ od 04. do 07. maja

Otkazano i pomereno za jun – Manifestacija „Otvorene kapije tvrđave“ održaće se od 04. do 07. maja na Beogradskoj tvrđavi.

Na više lokacija na Beogradskoj tvrđevi organizovane su razne vežbaonice kako za najmlađe tako i za starije sugrađane.

Prvog dana, 04. maja, dan je predviđen za sportske aktivnosti koje počinju od 11 časova kod spomenika „Pobednik“, a od 12.15 na košarkaškim terenima „Crvene zvezde“.

Drugog dana, 05. maja, isto je predviđen za sportske aktivnosti sa početkom od 10 časova kod spomenika „Pobednik“, a od 18 časova Pesničko-muzičko veče Živa reč – Pero i Miloš Zubac na letnjoj sceni (iza Galerije Prirodnjačkog muzeja).

U subotu 06. maja „Đuskaonica“ kod „Pobednika“ počinje od 10 časova, a u blizini su organizovane ( Gornji grad Kalemegdana) i likovne radionice, viteške borbe za klince i klinceze. U 18.00 časova književno veče na letnjoj sceni (iza Galerije Prirodnjačkog muzeja).

U nedelju 07. maja od 12 časova koncert za decu uz Leontinu i HOR ČAROLIJA ispred ,,Pobednika”.

Kao završnica festivala „Otvorene kapije tvrđave“, 7. maja, sa početkom u 18 časova, biće održan koncert Odjeci Beogradskog Šopen Festa, sa podnaslovom ZA IVANU. Na platou pored spomenika Pobednik na Kalemegdanskoj tvrđavi, dela „Pesnika klavira“ – Frederika Šopena, izvodiće eminentni pijanisti: Biljana Gorunović, Olivera Radmanović, Jelena Đajić, Neven Šobajić i Nebojša Maksimović. Koncert je humanitarnog karaktera, kao podrška Ivani Matijević, osnivaču i umetničkom direktoru Beogradskog Šopen Fest-a. Putem donatorske kutije biće prikupljani dobrovoljni prilog publike, a prikupljena sredstva namenjena za lečenje Ivane Matijević. Koncert organizuje udruženje Kreartiva u saradnji sa JP ,,Beogradska tvrđava”.

Ako ste propustili