Trend

Maloletnu oštećenu terali na prostituciju i seksualnu eksploataciju

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Teodore J. (20) i Filipa T. (20) zbog sumnje da su u Beogradu i Pančevu zajedno sa Markom S. (20), koji je u bekstvu (protiv njega je postupak razdvojen), od februara do juna 2022. godine, maloletnu oštećenu terali na prostituciju i seksualnu eksploataciju.

Osumnjičenima se optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, na teret stavlja krivično delo Trgovina ljudima u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 5 godina.

Tužilaštvo je predložilo da se Teodori J. i Filipu T. produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, dok je za Markom S. raspisana međunarodna poternica.

Takodje, tužilaštvo je predložilo sudu da maloletnoj oštećenoj dosudi imovinsko pravni zahtev u iznosu od ukupno milion dinara, zbog pretrpljenog straha, fizičkih bolova, povrede časti, ugleda, slobode i prava ličnosti, kao i da okrivljene obaveže na plaćanje troškova sudskog postupka.

Sumnja se da su Teodora J. (20) i Filip T. (20) zajedno sa Markom S. (20) od februara do 1. juna 2022. godine, maloletnu oštećenu, koja je tada imala 16 godina, primoravali na prostituciju i seksualnu eksploataciju, iskorišćavajući njene teške životne prilike, dovodeći je u najpre u zabludu, a potom upotrebljavajući silu i pretnje, saopštili su iz Višeg javnog tužilaštvo u Beogradu.

Foto:ilustracija/pixabay