Linija 602 od 2. juna preusmerena na trasu pored naselja Ključ u Surčinu

Počev od srede, 2. juna, linija 602 će pri kretanju ka gradu biti preusmerena na saobraćajnicu Mileve Marić pored naselja Ključ u Surčinu, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

Zahtev građana naselja Ključ u proteklom periodu bio je da se navedeno naselje na obodu gradske opštine Surčin, u zoni SRC „Surčin”, poveže javnim prevozom. Prilikom obilaska terena, stručne službe Sekretarijata za javni prevoz i predstavnici Gradske opštine Surčin konstatovali su da saobraćajna mreža u navedenom naselju nije uslovna za kretanje autobusa poprečnim uličnim vezama i da je jedina alternativa za uspostavljanje javnog prevoza u ovom naselju kretanje vozila obodnom Ulicom Mileve Marić.

U proteklom periodu je angažovanjem Gradske opštine Surčin izvršeno regulisanje novog pružnog prelaza i povezivanje Ulice Mileve Marić sa sistemom ulica u delu SRC „Surčin”. Obeležavanjem nove saobraćajne signalizacije, definisanjem i izgradnjom novih stajališta, omogućeno je da redovna linija 602 u povratku ka gradu saobraća Ulicom Mileve Marić pored naselja Ključ.

Duž trase linije 602 u Ulici Mileve Marić uspostavljena su ukupno tri nova stajališta: „Park Ključ”, „Don Kihotova” i „Žička”, kao i jedno u samom SRC-u u Jakovičkoj.

Red vožnje linije 602 neće se menjati.

Ako ste propustili