Kompanija „Leoni“ gradi pogon u Nišu

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon potpisivanja Ugovora o gradnji pogona kompanije „Leoni“ u Nišu, da je ovo veliki dan za taj grad, s obzirom na to da će posao u narednom periodu dobiti 2.500 ljudi.

Vučić je tim povodom iskazao zahvalnost Vladi SR Nemačke, kao i kompaniji „Leoni“, i uputio im poziv da otvore još fabrika u našoj zemlji.

On je rekao da je Vlada Srbije do sada izdvojila 31 milion evra za subvencije kompaniji „Leoni“, napominjući da će ta fabrika, osim otvaranja novih radnih mesta, doprineti i povećanju niškog budžeta kroz poreze i doprinose.

Premijer je istovremeno podsetio na to da u Nišu ima približno 29.000 nezaposlenih i da će otvaranjem nove fabrike biti uposleno 10 odsto ljudi koji su trenutno bez posla, što je, kako je ocenio, veoma značajno.

Vučić je najavio da će kamen temeljac za gradnju ovog pogona biti postavljen u decembru, dok bi fabrika trebalo da počne da radi u avgustu naredne godine.

On je ukazao na to da je sa kompanijom „Leoni“ postignut dogovor o tome da bude zaposleno najmanje 2.200 ljudi, ali i izneo uverenje da će do kraja 2018. godine posao dobiti njih 2.500.

Ugovor o podsticajima potpisali su ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević i direktor kompanije „Leoni“ Klemens Saks.

Potpisivanju ovog dokumenta u Gradskoj kući u Nišu prisustvovali su i ambasador SR Nemačke u Srbiji Aksel Ditman i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Ugovor je potpisan za ulaganje kompanije „Leoni AG“ u izgradnju novog pogona u Nišu, čija je vrednost 22 miliona evra.

Kompanija „Leoni AG“ jedan je od globalnih lidera u proizvodnji kablovskih instalacija za automobilsku industriju, a u 2015. godini zapošljavala je više od 75.000 radnika u 92 proizvodna pogona.

Sedište kompanije Leoni je u Nirnbergu, u Nemačkoj, a posluje u više od 32 zemlje širom sveta, uz promet u iznosu od 4,5 milijardi evra i profit od 77,3 miliona evra.

Ova kompanija u našoj zemlji posluje od 2009. godine, a ima pogone u Prokuplju i u Doljevcu.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:arhiva

Ako ste propustili