Izmena režima saobraćaja tokom vikenda

Grad Beograd i domaća producentska kuća u toku predstojećeg vikenda će nastaviti sa realizacijom snimanja umetničkog programa zbog čega će doći do zatvaranja pojedinih saobraćajnica u prestonici, saopštili su iz Beokom servisa.

Podseća se da je u prethodnim godinama Beograd prepoznat kao izuzetno atraktivna destinacija za filmsku, televizijsku i reklamnu delatnost, što uveliko doprinosi promociji potencijala našeg grada.

Planirano je da se snimanje umetničkog programa realizuje na više lokacija u gradu, i to u danima vikenda kako bi se u što manjoj meri uticalo na odvijanje saobraćaja. Zbog realizacije snimanja, saobraćaj će na više lokacija biti obustavljan povremeno, dok će u delu jedne ulice doći do potpune obustave saobraćaja, navodi se u saopštenju.

Povremena obustava saobraćaja u intervalima do tri minuta biće u subotu, 30. jula od 9.15 do 11.00 časova u Ulici kralja Petra, u delu od Zmaja od Noćaja do Gospodar Jevremove. U nedelju, 31. jula, od 4.30 do 6.30 časova saobraćaj će biti povremeno obustavljan u ulicama Vase Čarapića (u delu od Dositejeve do Trga republike), Trg republike i Kolarčevoj. Takođe, istog dana, od 7.00 do 11.30 časova saobraćaj će biti povremeno obustavljan u ulicama Kolarčevoj, Terazije i Kralja Milana (u delu od Terazija do Ulice kneza Miloša). Od 13.00 do 16.00 časova, saobraćaj će biti povremeno obustavljan u Zadarskoj (deo od Pop Lukine do Srebreničke) i Srebreničkoj ulici (deo od Zadarske do Kosančićevog venca).

Do potpune obustave saobraćaja doći će u nedelju, 31. jula, od ponoći do 24.00 časa u krajnjoj levoj saobraćajnoj traci u Prizrenskoj ulici, u delu od Terazijskog tunela do Balkanske ulice.

Linije javnog gradskog prevoza neće menjati svoje trase tokom realizacije snimanja, već će vozila, po potrebi, dok traje obustava za potrebe snimanja kadra, kratko čekati na svojoj trasi.

Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti Beograsdskom pozivnom centru na besplatan broj telefona 0800-110-011 ili na broj 011/3090-007, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili