Izmena režima javnog prevoza na linijama 60, 85, 94 i 95

Tokom izvođenja radova u ulicama Jurija Gagarina, Antifašističke borbe, Đorđa Stanojevića i Marka Hristića, od 31. jula do 31. avgusta doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

U navedenom periodu doći će do zatvaranja desne kolovozne trake Ulice antifašističke borbe, na delu od Bulevara heroja sa Košara do raskrsnice sa Ulicom Jurija Gagarina, zatim desne kolovozne trake Ulice Jurija Gagarina, na delu od Antifašističke borbe do Ulice Marka Hristića, pri čemu će se kolovozna traka za smer prema gradu koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja. Takođe, doći će do zatvaranja dve desne saobraćajne trake Ulice Marka Hristića (smer prema Ulici Jurija Gagarina), na delu od Ulice Đorđa Stanojevića do pozicije neposredno ispred stajališta „Bulevar Crvene armije”, kao i desne kolovozne trake Ulice Đorđa Stanojevića (smer prema Ulici Milutina Milankovića), neposredno ispred same zone raskrsnice sa Ulicom Marka Hristića. Pri tome će se za dvosmerno odvijanje saobraćaja koristiti kolovozna traka za smer prema Ulici omladinskih brigada, na delu od izlaza iz tramvajskog pogona do Bulevara heroja sa Košara.

Vozila na liniji 60 će se kretati u smeru ka Toplani: Savski nasip – Ulica Jurija Gagarina – polukružno u zoni raskrsnice sa Bulevarom Milutina Milankovića – Jurija Gagarina – Savski nasip i dalje redovno, a u smeru ka Zelenom vencu redovnom trasom.

Vozila na liniji 85 u smeru ka Borči saobraćaće trasom: Jurija Gagarina – Antifašističke borbe – Milutina Milankovića – Đorđa Stanojevića i dalje redovno, a u smeru ka Banovom brdu trasom: Đorđa Stanojevića – Bulevar Crvene armije – Jurija Gagarina i dalje redovnom trasom.

Vozila na liniji 94, u smeru ka Resniku, kretaće se Ulicom Jurija Gagarina, Mostom na Adi i dalje redovno, dok će u smeru ka Bloku 45 ići redovnom trasom.

Vozila na liniji 95, u smeru ka Borči, saobraćaće redovnom trasom, a u smeru ka Bloku 45: Milentija Popovića – Bulevar Milutina Milankovića – Jurija Gagarina i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta, kao i novouspostavljena:

– „Đorđa Stanojevića 1” – stajalište se uspostavlja u Bulevaru Crvene armije na poziciji posle raskrsnice sa Ulicom Đorđa Stanojevića za liniju 85, u smeru prema Banovom brdu i
– „Antifašističke borbe 1” – stajalište se uspostavlja u Ulici Jurija Gagarina na poziciji ispred raskrsnice sa Ulicom antifašističke borbe za liniju 95, u smeru prema Bloku 45.

Ako ste propustili