Interni konkurs za načelnike deset policijskih uprava

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, u okviru reformskih procesa koji treba da doprinesu jačanju profesionalizma i principa jednakih mogućnosti, započelo sprovođenje internog konkursa raspisivanjem oglasa za popunu radnih mesta načelnika deset područnih policijskih uprava.
U saopštenju se podseća na to da je Ministarstvo unutrašnjih poslova prvo u državnoj upravi propisalo uslove koje zaposleni treba da ispune za određena radna mesta, a koji će pravu primenu ostvariti upravo kroz interne konkurse.

Transparentan postupak izbora kandidata, zasnovan na objektivnim merilima, sa unapred definisanim kriterijumima selekcije, omogućiće stvaranje sistema napredovanja zasnovanog na principima profesionalizma, transparentnosti i delotvornosti.

Interni konkurs za načelnike deset policijskih uprava, kao i svi naredni interni konkursi, imaju za cilj da povećaju motivaciju zaposlenih za ostvarivanje boljih rezultata rada, kao i da se ojača svest da su znanje, sposobnost i veštine koje kandidati poseduju ključni kriterijumi za napredovanje.

Uspostavljanjem sistema pozitivne selekcije zaposlenih, kroz doslednu primenu zakonskih i podzakonskih akata, stvaraju se uslovi za jačanje kapaciteta Ministarstva, usklađivanje sa savremenim standardima u oblasti karijernog napredovanja, a sve u cilju obezbeđenja lične i imovinske sigurnosti građana.

Ako ste propustili