Hronologija masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu

Za masovno ubistvo u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu osumnjičen je učenik K.K (13) koji neće odgovarati za počinjen zločin zbog starosne granice.

Hronologija je načinjena prema zvaničnim izjavama.

Osumnjičeni učenik škole OŠ „Vladislav Ribnikar“ K.K planirao je zločin mesec dana unapred kada je i sačinio spisak od 16 đaka koje je označio kao „Primary targets“ ( primarne mete). Takođe napravio je i plan ulaska u školu.

Prema planu koji je prikazan sa lebe gornje strane stajao je natpis „primary targets“, ispod koga su ispisani brojevi koji liče na školska odeljenja. U donjem delu je plan prvog sprata škole sa učionicama i izlazima.

Dan 03.05.2023. izabrao je iz razloga što je učionica istorije bila u blizini ulaza u školu, a prvi čas je imalo njegovo odeljenje VII-2. Vatreno oružje, pištolj koji je za sada nađen, kalibra 9 mm sa tri okvira, kao i malokalibarski pištolj, uzeo je iz stana svoga oca, stavio u torbu, gde je pripremio i poneo četiri Molotvoljeva koktela, izjavio je načelnik beogradske policije Veselin Milić.

Ulazi u školu osumničeni K.K kada je i izvadio pištolj i pucao u radnika obezbeđnja D. V., nakon čega se okrenuo ka deci i A. B. koja je bila dežurna. Pucao je ka B. A. koja je takođe stajala pored stola, kao i S. N. koja je bila pored klavira, i lišio ih života. Zatim je nastavio hodnikom ka učionici istorije, gde je usput zamenio okvir, ušao je u učionicu i odmah sa vrata pucao ka učiteljici i ostalim učenicima. Zatim izlazi iz učionice, odlazi do dvorišta škole, gde vadi okvir iz oružja.

Prvobitna prijava policiji o pucnjavi stigla je oko 08.40 od pomoćnika direktora škole Ivanke Jovanović, nakon čega su ka objektu upućene patrole policije. U 08.42 policiju je pozvao K.K. koji je naveo da je pucao u više lica.

Policija dolazi u školu i hapsi K.K, a kasnije tokom dana i njegovog oca.

Ubijeno je osam učenika i radnik obezbeđenja. Šestoro dece i nastavnica škole su ranjeni i zbrinuti u Urgentnom centru i Klinici u Tiršovoj.

Ako ste propustili