Hestil investira 120 miliona dolara u Železaru Smederevo

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević primio je danas predsednika Hestil grupacije Ju Jonga sa kojim je razgovarao o radu Železare u Smederevu, koju je kupila kineska kompanija Hestil u julu ove godine.

Jong, koji je obišao Železaru i razgovarao sa rukovodstvom i zaposlenima, preneo je danas ministru privrede zadovoljstvo dosadašnjim radom, kao i plan za narednu godinu.

Hestil će investirati 120 miliona dolara direktno u obnovu i nabavku opreme i tehnologije, kako bismo još više unapredili rad, najavio je Jong i naveo da je u prethodnih šest meseci u pogonima Hestila boravilo oko 200 stručnjaka i tehničara koji su znatno unapredili proizvodnju.

Ministar privrede je naglasio da je ta investicija oživela čitav jedan kraj Srbije, dala mu zamajac da još bolje posluje, a što je doprinelo da se Srbija može pohvaliti odličnim makroekonskim rezultatima, na koje su ukazale i najznačajnije međunarodne institucije.

Srbija je stabilna zemlja sa jasnim planom kako dalje, istakao je Knežević.

Knežević je i naglasio da takvu situaciju moraju iskoristiti investitori jer su stvoreni preduslovi za te projekte i u slobodnim zonama.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:privreda.gov.rs

Ako ste propustili