Hapšenje zbog pronevere u obavljanju privredne delatnosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili M. M. (1969) iz Ivanjice.

Ona je lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti, a protiv dve osobe podnete su krivične prijave.

M. M. i 39-godišnja osumnjičena, nekadašnje radnice u PD „Harizma pro tim“ d.o.o. Čačak i, 28-godišnjakinja, bivše odgovorno lice u ovom preduzeću, terete se da su, od aprila do decembra 2019. godine, neosnovano stornirale račune pre fiskalizacije u programskom sistemu ovog privrednog društva, a novac od naplaćene i izdate robe protivpravno prisvajale za sebe.

One su, kako se sumnja, i neovlašćeno uzimale robu koja im je bila poverena u radu i na ovaj način protivpravno pribavile imovinsku korist u ukupnom iznosu od 1.107.773 dinara i za isti iznos oštetile PD „Harizma pro tim“.

M. M. je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

Ako ste propustili