Festival studenata Katedre za kompoziciju FMU

27 – 28. NOVEMBAR U 19.00 VELIKA SALA SKC

Festival studenata Katedre za kompoziciju FM

KoMA je projekat koji su 2004. godine inicirali studenti kompozicije Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i predstavlja pokušaj da se promoviše muzika najmlađe generacije kompozitora. Estetsko određenje festivala – kombinacija nasleđenih tekovina klasične muzike, novih tehnologija i izvođačkih praksi odgovor je na vodeće trendove evropske scene Nove muzike, ali i način da se mlađa publika privuče u koncertne dvorane.

Na KoMA’20 festivalu publika će biti u prilici da čuje 20 novih kompozicija za najrazličitije instrumentalne sastave, od klavirskih komada, preko kamernih sastava, do gudačkog orkestra. Drugačija i šarenolika tumačenja savremene umetničke muzike doživećemo kroz dela studenata kompozicije: Nikolete Radulović, Anastasije Koković, Dorotee Pavlinić, Anje Ranđelović, Vanje Nikolić, Jovane Janjić, Isidore Spasić, Kristine Mićić, Bogdana Stojkovića, Igora Glavašića, Pavla Dobića, Jovana Radenkovića, Lazara Marića, Dušana Dakića, Relje Jakovljevića i mnogih drugih.

Za detaljnije informacije o programu festivala posetite: komafestival.com i društvene mreže: Instagram @koma.festival, ili Facebook @koma.fmu

Više informacija: komafestival.com

Organizator: FMU, Beograd Festival podržali: SOKOJ, Ministarstvo kulture Srbije, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, OFPS i SKC.

Ako ste propustili