Elektronska provera statusa proizvodnje zdravstvenih kartica

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO), u cilju unapređenja usluge uručivanja zdravstvenih kartica, aktivirao elektronski servis za proveru statusa proizvodnje kartica zdravstvenog osiguranja.

U saopštenju se navodi da ovaj servis, koji je dostupan na sajtu ovog fonda pod naslovom “Proverite da li je vaša zdravstvena kartica proizvedena”, pruža mogućnost osiguranim licima da provere da li je izrada njihove zdravstvene kartice završena.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Verica Lazić rekla je tim povodom da bi osigurano lice dobilo povratnu informaciju o statusu proizvodnje zdravstvene kartice, potrebno je da unese svoj LBO broj i klikne na dugme “proveri”.

Prema njenim rečima, primenom ovog servisa, sva osigurana lica će moći da se informišu o statusu proizvodnje njihove zdravstvene kartice bez potrebe odlaska na šalter RFZO.

Ukoliko servis na sajtu pruži informaciju da je zdravstvena kartica proizvedena, osigurano lice treba da se javi matičnoj filijali, odnosno ispostavi, kako bi je preuzeo.

Fond će nastojati da i u narednom periodu razvojem elektronskih servisa unapredi kvalitet usluga prema osiguranim licima, ističe se u saopštenju.

Ako ste propustili