Ekonomski fakultet u Beogradu obeležio 80 godina postojanja

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas svečanoj akademiji koja je održana povodom obeležavanja 80 godina postojanja Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Mihajlović je tom prilikom poručila da je na tom fakultetu diplomirala, magistrirala, doktorirala, spremala se za naučnog saradnika, ali i bila pisac pojedinih udžbenika.

Učila sam na ovom fakultetu, sa uživanjem sam nastavila da radim na sebi i mislim da je to poruka za sve – obrazujte se, jer smo slobodni i uspešni onoliko koliko smo obrazovani, naglasila je ona.

Dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić najavio je da će danas biti potpisana inicijativa za osnivanje mreže ekonomskih fakulteta u regionu jugoistočne Evrope, navodeći da će ta mreža omogućiti jednostavniju distribuciju studenata, nastavnika i znanja.

Boričić je rekao da su danas među gostima Ekonomskog fakulteta, pored uglednih gostiju iz zemlje, i predstavnici svih važnijih ekonomskih fakulteta iz regiona.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu najveća je i najeminentnija naučno-obrazovna ustanova u regionu u polju ekonomskih nauka, poslovnog upravljanja i statistike.

Fakultet zapošljava više od 130 nastavnika i saradnika, od kojih je 55 redovnih profesora. Na toj visokoškolskoj ustanovi je do sada diplomiralo više od 50.000 studenata, a približno 4.000 njih je nastavilo postdiplomske studije i dobilo naziv magistra nauka ili mastera, dok ih je više od 800 steklo titulu doktora nauka.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili