Ðurić: Istina najjače oružje Srbije i njenog naroda na Kosmetu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Ðurić poručio je danas da je istina najjače oružje Srbije i njenog naroda na Kosmetu, a obaveza države je da na sistemski način deluje kako bi ona dospela do najšire domaće i međunarodne javnosti.

Đurić je, nakon sastanka sa Danicom Marinković, koja je kao istražni sudija Okružnog suda u Prištini 1999. godine rukovodila istragom slučaja u Račku, istakao da i danas postoji mnogo razloga zbog kojih Srbija treba da osvetljava ono što se dešavalo u pokrajini i raskrinkava lažne razloge za agresiju na našu zemlju i pokušaj otimanja teritorije.

On je ukazao na to da sudija Marinković iz tog perioda ima sačuvane lične beleške i profesionalnu dokumentaciju o slučaju Račak, koji su dragocena arhivska građa, ali i argumentacija koja pred nekim pravosudnim institucijama može imati snagu dokaza.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije će pomoći da se knjiga sudije Marinković „Sudija u ratu i miru“ prevede na engleski jezik kako bi se učinila dostupnijom međunarodnoj javnosti.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je iskazao zahvalnost svojoj sagovornici na njenom delu i na tome što nije prestala da se bori i kada je izgledalo da je malo kome do te njene borbe stalo.

Marinković je podvukla da ima čast i zadovoljstvo što danas može da kaže istinu koju je utvrđivala radeći profesionalno svoj posao.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili