Dnevna bolnica za bolesti zavisnosti u ulici Paunova 2 seli se na Vračaru

Povodom pisanja medija o „nebrizi“ Ministarstva zdravlja i Grada Beograda o pacijentima Dnevne bolnice za bolesti zavisnosti „Primarijus dr Branko Gačić“ u ulici Paunova 2 u Beogradu, obaveštavamo javnost da Ministarstvo i Grad od aprila intenzivno rade na rešavanju ovog problema, ali da nijedna od ponuđenih privremenih lokacija donedavno nije bila prihvaćena od strane zaposlenih u bolnici, saopštili su iz Ministarstva zdravlja.

Nadležni u Ministarstvu i Gradu obišli su veliki broj lokacija i zaposlenima u bolnici ponudili da izaberu jednu od tri lokacije kao privremeno rešenje dok se ne obezbedi stalno adekvatno rešenje za ovu ustanovu. Nažalost, oni su sva tri predloga odbili, tako da su tek nedavno prihvatili četvrti predlog, lokaciju Zdravstvene stanice Doma zdravlja Vračar, u ulici Kneginje Zorke 15. U narednih mesec dana ispražnjeni deo ovog objekta biće rekonstruisan i spreman za preseljenje.

Dnevna bolnica za bolesti zavisnosti „Primarijus dr Branko Gačić“ će raditi na ovoj lokaciji sve dok se ne pronađe adekvatno stalno rešenje za ovu ustanovu, na čemu intenzivno rade i Ministarstvo zdravlja i Grad Beograd.

Na kraju napominjemo, da bi javnost do kraja bila pravilno informisana, da Dnevna bolnica za bolesti zavisnosti „Primarijus dr Branko Gačić“ nije ustanova stacionarnog tipa za hospitalizaciju pacijenata koji su sada „izbačeni na ulicu“, kao što se možda moglo pogrešno razumeti iz medijskih objava, već dnevnog tipa u koju dolaze pacijenti sa članovima porodice na program sistemske porodične terapije, dodaje se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Ako ste propustili