DEVETA SEZONA KONCERATA „DŽEZ ZA DŽ” U DOMU OMLADINE BEOGRADA

Deveta po redu sezona besplatnih koncerata “DŽEZ ZA DŽ” Dom omladine Beograda nastavlja i ove godine. Svake nedelje od 13 časova tokom septembra meseca koncerte će održati domaći džez izvođači i jedan sastav iz regiona.

Koncerte “Džez za DŽ” otvoriće 4. septembra Luka Malko Trio.

Dana 11. septembra posvećen je obeležavanju 30 godina od smrti legendarnog Majlsa Dejvisa .Muzički omaž ovom umetniku prirediće trio našeg trubača Novaka Mijovića, u kojem nastupaju Branko Marković (kontrabas) i Milovan Paunović (klavir).

Subota, 18. septembar rezervisana je za tradicionalan nastup učenika džez odseka MŠ “Stanković”. Ove godine publici će se predstaviti trio talentovane klaviristkinje Minje Mijušković, uz podršku specijalnih gostiju: profesora Ivana Radivojevića (truba) i Aljoše Andrejevića (saksofon), takođe učenika MŠ “Stanković”.

U završnici devetog koncertnog serijala „Džez za DŽ“, u subotu 25. septembra, iz Severne Makedonije u goste nam stiže Sašo Popovski Trio, koji predvodi jedan od ključnih gitarista i kompozitora na savremenoj makedonskoj džez sceni. U trio formaciji (Ivan Bejkov, kontrabas i Viktor Filipovski, bubnjevi), predstaviće prošlogodišnji album “Fallen Land”.

Koncerti se održavaju subotom od 13 časova, na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, a u slučaju loših vremenskih uslova, nastupi će biti u Domu omladine. Ulaz je slobodan.

Više infomracija na sajtu Doma omladine.

Izvor: Beogradske vesti / Dom omladine

Ako ste propustili