Dečiji festival „ Hajdemo napolje“ na Adi Ciganliji

Dečiji festival, pod nazivom „Hajdemo napolje“, u organizaciji Turskog kulturnog centra u Beogradu- Instituta Yunus Emre, biće održan u subotu, 16. aprila od 12.00 na Adi Ciganliji.

Festival igre i kreativnih radionica za najmlađe, održava se sa idejom da podstakne predškolce i osnovce da što više slobodnog vremena provode u igri na otvorenom. Manifestacija se po prvi put održava u Beogradu, a uz podršku JP „Ada Ciganlija“ i Gradske opštine Čukarica.

Biće to prilika za mališane i njihove roditelje da se podsete ili nauče pravila nekih igara zajedničkih za našu i tursku kulturu, kao i da nauče igre u kojima uživaju deca u Turskoj.

Na Dečijem festivalu dečaci i devojčice od 6 do 15 godina će se zabaviti uz Muzičke stolice, Zimi- zami- zum, takmičiće se u trkama sa jajima, skakaće u džakovima, igrati ćorave bake , a zanimljivo će biti i to što će i predškolci i osnovci imati priliku da se oprobaju i u kreativnim radionicama i nauče veštinu oslikavanja maski i drvenih čigri, kao i tehnici drvotiska i izrade drvenih pazli i lutaka od kašika.

Dečiji festival se održava od 12.00 do 14.00 časova, na prostoru kod kružnog toka na Adi Ciganliji.

Izvor: opština Čukarica

Ako ste propustili