Trend

ČETVRTA SEZONA CIKLUSA KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”: KONCERT UČENIKA SOLO PEVANjA IZ KLASE PROF. MIOMIRE STANIŠIĆ-ŠPIRIĆ UZ KLAVIRSKU SARADNjU PROF. JASMINE VUKAŠINOVIĆ

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u utorak 28. maja u 20 časova prisustvujete koncertu učenika solo pevanja MŠ „Josip Slavenski” iz klase profesorke Miomire Stanišić-Špirić uz klavirsku saradnju profesorke Jasmine Vukašinović.

Na koncertu će nastupiti soprani Vladana Danojlić i Katarina Đujić, i tenori Nikola Nejčev i Ilija Jovanović, koji su nedavno nagrađeni od strane međunarodnog žirija na Republičkom takmičenju Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Na programu šesnaestog koncerta u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej” su kompozicije Đovanija Batiste Perlogezija, Feliksa Mendelsona, Marka Antonija Ćestija, Volfganga Amadeusa Mocarta, Alesandra Skarlatija, Georga Fridriha Hendla, Johanesa Bramsa, Roberta Šumana, Franca Šuberta, Nikolaja Rimskog-Korsakova, Petra Iljiča Čajkovskog, Stefana Donaudija, Isidore Bajić, Miloja Milojevića, Paola Tostija, Petra Konjovića i Ivana Zajca, a pored njih, kao prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Od druge sezone ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej” je obogaćen i nastupima muzičkih talenata.

Nakon izvanrednih koncerata mladih umetnika u prethodnom periodu: violinistkinje Lane Zorjan, dobitnice prestižne nagrade za muzičko svetsko otkriće u 2024. godini (ICMA DISCOVERY AWARD 2024), pijaniste Lea Borisavljevića, gitariste Vuka Vukajlovića, violinistkinje Kate Stojanović i drugih, publika će biti u prilici da se upozna i sa darovitim učenicima solo pevanja iz klase profesorke Miomire Stanišić-Špirić.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296.

Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

Cena karte iznosi 250 RSD.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije.

Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i svi snimci koncerata prethodnih sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Podsećamo Vas da je u Istorijskom muzeju Srbije prezentovana izložba „Čekajući stalnu postavku”, koju zainteresovani građani mogu da posete svakoga dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 20 časova (prodaja ulaznica do 19 časova).