BINA 2016. – „Budućnost je sada” od 5. do 28. maja

Beogradska internacionalna nedelja arhitekture ove godine pod sloganom „Budućnost je sada” održaće se po jedanaesti put od 5. do 28. maja.

I ovogodišnja manifestacija programski je koncipirana kroz izložbe, šetnje, predavanja, radionice, seminare.

U pitanju je panevropski projekat koji okuplja arhitektonske muzeje, festivale i organizacije iz 13 zemalja sa namerom da različitim aspektima svog programa tokom dve godine trajanja projekta pokušaju da sagledaju budućnost arhitekture, i to iz perspektive autora do 40 godina života, upravo onih koji će tu budućnost promišljati, projektovati i graditi.

Poseban deo programa ovogodišnjeg, XI izdanja manifestacije posvećen je upravo platformi budućnosti arhitekture i obuhvata međunarodnu izložbu „Energetske tačke Beograda” i predavanja „Arhitektura posle budućnosti” Ane Jeinić (Austrija) i „Predstavljanje nasleđa u budućnosti” Sonje Jankov.

Tokom tri nedelje programa publika će moći da poseti izložbe u različitim galerijskim prostorima Beograda, a u Noći muzeja, 21. maja, kroz dve posebne izložbene postavke biće predstavljeni i rezultati dve BINA radionice.

Ako ste propustili