Besplatni pregledi mamografom, od sutra 2. marta, ispred opštine Novi Beograd

Gradska opština Novi Beograd i Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, organizovaće od subote 2. marta, do 9. marta, mamografske preglede dojki za žene starosti od 45 do 69 godina, koje u prethodne dve godine nisu bile na mamografskom pregledu.

Pokretni mamograf u navedenom periodu nalaziće se na delu parkinga ispred Gradske opštine Novi Beograd, Mihaila Pupina 167.

Sve zainteresovane žene preglede mogu zakazati od petka, 1. marta, radnim danima od 9 do 14 časova na broj telefona 060/7171969 i 060/7171523, do popune termina, kao i sutra, u subotu, 2. marta, u navedenom terminu od 9 do 14 časova.

Zakazani pregledi u mobilnom mamografu obavljaće se svakog dana od 9 do 19 časova.

Besplatan pregled biće dostupan i za žene starije od 40 godina koje u porodici imaju ili su imale bliske srodnice obolele od te bolesti.

Besplatne mamografske preglede Institut „Batut“ sprovodi u okviru kampanje „Hajde da imamo vremena za pregled-Ne gledaj u šolju pregledaj se”, a u saradnji sa Gradskom opštinom Novi Beograd, uoči Dana žena 8. marta i u susret obeležavanju 20. marta, Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke.

U subotu, 2. marta, u 09 časova povodom organizovanja preventivnih pregleda, ispred GO Novi Beograd obratiće se direktorka Instituta „Dr Milan Jovanović Batut“ prof. dr. Verica Jovanović i predsednik GO Bojan Bovan.

Izvor: opština Novi Beograd

Ako ste propustili