Trend

Besplatan ulaz na utakmicu između košarkašica Srbije i Ukrajine

Sledeće nedelje počinju utakmice prvog „prozora“ FIBA kvalifikacija za Evropsko prvenstvo košarkašica, koje će se od 19. do 29. juna 2025. godine održati u Češkoj, Nemačkoj, Grčkoj i I taliji.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije takmičiće se u G grupi sa Portugalom, Severnom Makedonijom i Ukrajinom.

Izabranice selektorke Marine Maljković prvi meč igraju u novobeogradskoj „Hali sportova Ranko Žeravica“ u četvrtak 9. novembra 2023. od 18.00 časova protiv Ukrajine. Ulaz će biti besplatan za sve ljubitelje košarke i navijače naše reprezentacije, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Drugi meč novembarskog prozora Srbija igra u nedelju 12. novembra 2023. od 18.00 sati u Skoplju protiv nacionalnog tima Severne Makedonije.

U drugom novembarskom „prozoru“, ali sledeće godine, Srbija 7. novembra dočekuje Portugal i 10. novembra gostuje Ukrajini, a 2025. godine naša reprezentacija 6. februara dočekuje Severnu Makedoniju i 9. februara gostuje Portugalu.

Pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe izboriće plasman na Evropsko prvenstvo koje će po prvi put biti održano u četiri zemlje – Italiji, Grčkoj, Češkoj i Nemačkoj. Te zemlje će igrati kvalifikacije u posebnoj grupi I, van konkurencije, pošto su kao domaćini obezbedile plasman na EP, saopštio je Košarkaški savez Srbije.