Beogradski manifest lokacija na Kalemegdanu za dobru vikend zabavu

Beogradaki manifest 2018 počinje 25.05 i trajaće do 27.05. Ovaj vikend u Beogradu je pun dobre zabave kako za najmađe sugrađane tako i za one malo starije. Beogradski manifest koji će obeležiti ovaj vikend je podeljen na nekoliko zona, a neki od njih su:

1. Aduti Srbije Zona „Aduti Srbije“ predstavlja turističke potencijale, tradicionalne i kulturološke vrednosti iz Srbije.

2. Craft & food land  gde će se predstaviti neke od najboljih craft pivara u Srbiji.

3. Tradicional Festivalska zona koja popularizuje tradiciju, kulturu kao i poznate srpske proizvode. Na glavnoj bini – kod Pobednika, će se gradovi i zemlje učesnici predstaviti programima autentičnim za svoje podneblje.

4. Vinski grad Mesto gde će posetioci festivala imati priliku da probaju najbolja vina proizvedena na teritoriji Srbije.

5. Limengrad – mašta može svašta U specijalno dizajniranoj dečijoj zoni od recikliranih limenki koja će ličiti na bajkoviti svet iz mašte: Limengrad – Mašta može svašta, predstaviće se festivali za decu sa raznim pozorišnim predstavama, nastupima dečjih horova, mađioničara i brojne edukativno-zabavne radionice za najmlađe. Biće prezentovane i brojne radionice i interaktivne igre na temu recikliranja limenki.

6. Staran svet oko nas Zona u kojoj se predstavljaju nacionalne turističke organizacije iz regiona i Evrope, diplomatska predstavništva i ambasade.

7. Plesna livada U ovoj zoni će se na dve bine odvijati takmičenja opština u plesnim igrama (tradicionalnim i modernim).

8. Leti leti Izuzetno atraktivna zona u okviru koje će se predstaviti nekoliko posada iz Evrope i pokazati svoje umeće u velikim šarenim balonima kroz nekoliko disciplina zastupljenim u balonarstvu Satnica letenja: petak od 17h do 18h, subota i nedelja nakon 17h.

9. Ponovo radi bioskop U opuštenoj atmosferi, u prirodi posetioci će tokom celog dana moći da gledaju nagrađivana filmska ostvarenja. Među festivalima su: „Fest“, „Palićki“ i „Niški“ filmski festival, „Pulski“ festival, „Festival animiranog filma“, „Sopot film fest“, „Festival scenarija i kratkog filma“ i drugi.

10. Lepota i zdravlje Festivalska celina osmišjena kao prostror u kojem je lepši pol u centru pažnje i posvećuje se nekom od svojih interesovanja (kozmetika, hairstyle, moda, wellness, kulinarstvo).

11. Panorama cafe Na poziciji sa koje se pruža najbolji pogled na Ušće posetioci će uživati u najlepšoj otvorenoj bašti Kalemegdana u raznim poslasticama i toplim napicima.

12. Konji vrani Festivalska zona posvećena konjima i konjičkom sportu. Ljubitelji konja će moći da uživaju u plemenitosti ovih životinja, da vide njihove atraktivne tačke, a najmlađi će imati priliku i da se oprobaju u jahanju.

13. Edukacija dece o bezbednosti u saobraćaju U saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja organizujemo seriju zabavnih i edukativnih radionica na temu bezbednosti u saobraćaju: – postavka staze za električne automobile, sa semaforima, pešačkim prelazima itd. na kojoj bi deca mogla da se zabavljaju, ali ujedno i uče o pravilnom ponašanju u saobraćaju iz ugla pešaka i vozača -predavanja pripadnika saobraćajne policije -nagradna takmičenja i kreativni konkursi

14. Zona namenjena najvećem karavanu u našoj zemlji – Izadji Mi Na Teglu, takmičenje u kuvanju ajvara sa Bakina Tajna će biti još jedna zanimljiva zona kako za čulo vida tako i za čulo ukusa.

PROGRAM

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili