Beogradske demonstracije 10.07.2020

U Beogradu su se kod Skupštine Srbije i danas okupili demonstranti. I danas su zatvorene okolne ulice oko Skupštine Srbije.

Na početku protesta je bilo manjih verbalnih sukoba između dve frakcije demonstranata ali ni jedna nije prerasla u fizičke obračune.

Međutim, na početku demonstracija došlo je i do hapšenja jednog od demonstranata, nezvančno, jer je ometao službena lica u obavljanju službene dužnosti.

00:20 – Hapšenja u Bulevaru kralja Aleksandra.

00:10 – Žandarmerija je potpuno potisnula demonstrante.

23.50 – Veliki su neredi u Bulevaru kralja Aleksandra. Ispaljeni su suzavci i policija pokušava da rastera demonstrante. Došla su kola Hitne pomoći. Nekoliko povređenih.

23.30 – Žandarmerija je potisnula demonstrante ka Bulevaru kralja Aleksandra i Trgu Nikole Pašića. Demonstranti i dalje gađaju žandarmeriju i policiju sa kamenjem.

23.15 – Policija ispalila suzavce. Demonstranti se razbežali. Napadnuti novinari Bete od huligana. Povređeni novinari prevezeni u Urgentni centar.

22.30 – Ponovo se gađaju pripadnici policije sa kamenjem,flašama i pokušavaju određene grupe da udaraju policiju.

22.00 – Situacija se smiruje. Vraćena ograda kod Narodne skupštine.

21.30 – Huligani lome vrat i prozore na Skupštini Srbije. Žandarmerija reguje i ispueva da potisne huligane.

21.20 – Grupa huligana je probila ogradu kod Skupštine Srbije. Policija se gađa kamenjem, flašama… Napadnut novinar N1 Petar Gajić ispred Skupštine Srbije.

21.00 – Na platou ispred Skupštine Srbije bacaju se baklje i topovski udari.

20.40 – Izbila je tuča među demonstrantima. Kako mediji prenose izbila je tuča između desničarskih organizacija.

Ako ste propustili