Beogradska zima 2023/24: Novogodišnji dečiji karavan

Dečji kulturni centar Beograd, u okviru manifestacije „Beogradska zima” Gradske uprave grada Beograda, pripremio je novogodišnju muzičko-scensku zabavu za decu i njihove porodice.

Centralni događaj dečije „Beogradske zime” – Novogodišnji karneval i Dečji novogodišnji koncert – održaće se u centru grada u ponedeljak, 11. decembra, od 11.30, kada će iz Knez Mihailove ulice (kod Delijske česme) krenuti karnevalska novogodišnja povorka. U karnevalu će učestvovati deca iz predškolske ustanove „Dečji dani“, Deda Mrazovi, vilenjaci, artisti na štulama i žongleri. Tačno u podne počeće program na Trgu republike, koji će voditi glumac Lazar Dubovac, a u kojem će učestvovati Leontina Vukomanović, Tijana Dapčević, Ivana Peters i Peđolino sa Horom Dečjeg kulturnog centra Beograd i Horom „Čarolija”.

„Novogodišnji dečiji karavan” već naredni dan kreće na put po beogradskim naseljima van centralne gradske zone – Obrenovac, Sopot (12.12.), Mladenovac, Čukarica (Umka), Zvezdara (Mali Mokri Lug), Barajevo, Palilula (Kotež), Voždovac.

U ovim rubnim delovima grada koncerti i pozorišne predstave za decu biće održane 11, 12, 13, 14, 15, 18, 20, 21. i 22. decembra. Na koncertima će, pored poznatih pevača, učestvovati lokalni školski dečji horovi okupljeni u projektu ,,Beograd peva”. Nakon koncerta, publika će imati priliku da uživa u pozorišnim predstavama za decu koje će realizovati Pozorište lutaka „Pinokio“.

Izvor: DKCB

Foto: Ilustracija / A.M

Ako ste propustili