Beograd centar svetskog veslanja

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić ocenio je danas da organizacijom Svetskog kupa u veslanju, Beograd ponovo šalje u svet prelepu sliku sporta, a da publika ima priliku da gleda spektakularno takmičenje svetske veslačke elite.

Udovičić je naglasio da je ovo veliko takmičenje koji se održava na Savskom jezeru od 5. do 7. maja još jedan dokaz da je Srbija već prepoznata kao dobar organizator međunarodnih takmičenja, ali i kao dobar domaćin.

On je istovremeno izrazio nadu da će svi učesnici, oko 700 takmičara, delegata i tehničkog osoblja, kao i gosti koji prate takmičenje, iz našeg glavnog grada poneti najlepše utiske, kao što je to bio slučaj i sa prethodnim velikim međunarodnim takmičenjima.

Ministar je pozvao sve ljubitelje veslanja da dođu na Adu Cigalniju, uživaju u takmičenju i navijaju za naše reprezentativce, kojima je poželeo puno uspeha.

Direktor Organizacionog komiteta Nebojša Jevremović istakao je da Veslački savez Srbije ima veliko iskustvo sa organizacijom velikih takmičenja na našoj prelepoj Regatnoj stazi na Savskom jezeru.

On se najsrdačnije zahvalio Ministarstvu omladine i sporta, koje je snažno podržalo organizaciju ovog takmičenja.

Svetski kup u veslanju je prvo veliko okupljanje veslača u ovoj sezoni. Za medalje će se boriti 450 veslača i veslačica iz 26 zemalja u 16 disciplina, a boje naše zemlje na prvom Svetskom kupu braniće desetorica reprezentativaca u pet čamaca.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili