„Belgrade Youth Fest” u petak i subotu na Donjem Kalemegdanu

Prvi „Belgrade Youth Fest” biće održan u petak i subotu, 11. i 12. avgusta, na Donjem Kalemegdanu. Održava se povodom Međunarodnog dana mladih, u organizaciji Kancelarije za mlade Grada Beograda i Udruženja „Srbija je ZED – Z World”.

Od 21 čas počinju koncerti, i to u petak nastupaju grupe „Huricanne”, „Henny”, Popov i Mahrina, a u subotu će Saša Kovačević održati koncert kojem će prethoditi nastup grupe „Youth stars” sa četiri devojke koje su prošle na konkursu i sa kojima je skoro dva meseca radila produkcija na pripremi programa za nastup.

Program u okviru „Youth Village”-a počinje u 17 časova, a posetioce očekuje devet zona: Međugeneracijska, Kultura i tradicija, Sport, Zdravlje, Bezbednost, Mladi i turizam, kao i IT, Eko i „Čil i fan” zona.

Međugeneracijska zona nudi društvene igre, radionicu mozaika i „Tik-tok” izazove, a u zoni Kultura i tradicija učestvuju Muzej Nikole Tesle, Centar za kulturu „Vlada Divljan”, Udruženje „Ove moje zlatne ruke” i Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Beograd. U zoni Zdravlje učešće su najavili Crveni krst Stari grad, Studentska poliklinika, Studentski parlament u Beogradu, a u zoni Sporta Sportski savez Srbije, Sportski savez osoba s invaliditetom Beograd, Arena sport. U ovoj zoni biće organizovani turniri u malom fudbalu, stonom tenisu i kriketu. „Čil i fan” zona popularizuje društvenu igru „Čoveče, ne ljuti se”, pab-kviz, igricu „Pogodi čašu” i drugo, dok u zoni Bezbednost učestvuju Agencija za bezbednost saobraćaja, Kancelarija za borbu protiv droga, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Udruženje žrtava nasilja „Hajp”. U IT zoni učestvuju Mobilna poslovnica Telekoma Srbije, Mašinski fakultet, Naučnotehnološki park, portal „Mladi Srbija”, a u Eko-zoni su UNDP, DOCLOOP, Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, uz izložbe, aktivacije i edukacije. U zoni Mladi i turizam predstaviće se Kancelarija za mlade Grada Beograda, Turistička organizacija Srbije, Udruženje za Ujedinjene nacije i nevladine organizacije.

Kompletan program je besplatan, kao i karte za koncerte koje se preuzimaju na sajtu https://youthapp.rs/, najavio je organizator.

Foto: ilustracija / Aleksandar od Beograda

Ako ste propustili