Aleksandar Vučić razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Davosu sa ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom o akcionom planu dve zemlje za 2017. godinu, Berlinskom procesu i podršci te zemlje evropskom putu Srbije.

Vučić je u izjavi za novinare istakao da je ministar spoljnih poslova Austrije uvek konstruktivan i pomaže Srbiji i zapadnom Balkanu, pri čemu pruža najbolje ideje za evropski put naše zemlje.

Premijer je podvukao da je njegov sagovornik izvrstan mladi lider, kojeg smatra pravim prijateljem Srbije, Balkana i Evrope.

On je precizirao da je na sastanku bilo reči o zajedničkom Akcionom planu za 2017. godinu, saradnji Srbije i Austrije, implementaciji dogovorenog tokom Berlinskog procesa, podršci Austrije evropskom putu Srbije, kao i predsedavanju OEBS-u.

Vučić je iskazao zahvalnost Vladi Austrije i Sebastijanu Kurcu kao ministru spoljnih poslova, naglasivši da Srbija zna da prepozna prave prijatelje i ljude koji podržavaju naš napredak ne samo ka EU, već i na polju ekonomije.

Izvor/foto:Vlada Srbije

Ako ste propustili