Aleksandar Vučić: Planirani deficit iznosio milijardu evra

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska pogona fabrike „Jura“ u Leskovcu da se sa tom kompanijom očekuje dalji nastavak saradnje, zapošljavanje novih ljudi, kao i dolazak novih kompanija iz Južne Koreje.

Vučić je istakao da ova kompanija nije tražila subvencije za novu fabriku, i podsetio na to da je Srbija „Juru“ do sada pomogla sa 27 do 28 miliona evra, što je vraćeno kroz poreze i doprinose za jednu godinu.

Srbija za dolazak investitora nudi subvencije koje su bolje nego u drugim zemljama jer hoće da reši problem nezaposlenosti, naveo je on i dodao da naša zemlja ima suficit od 40 i više milijardi dinara.

Premijer je podsetio na to da je planirani deficit iznosio milijardu evra, i poručio da sa plaćanjem svih starih dugova deficit neće biti veći od 150 miliona evra, što je šest ili sedam puta manje od onog što se smatralo odličnim rezultatom.

Vučić je posetio i novoizgrađeni objekat u kojem se nalaze magacini za sve tri fabrike u Srbiji – u Leskovcu, Nišu i Rači.

Predsednika Vlade su u fabrici, koja zapošljava 2.100 radnika, dočekali direktor „Jure“ za Evropu Kim Jun Be i zamenik direktora za Srbiju Jang Vu Nam.

Vučić je danas posetio i fabriku „Mladost“ u Leskovcu, koja svoje proizvode plasira na Kosovu i Metohiji, i tom prilikom poručio da Vlada Srbije podržava domaća preduzeća koja posluju u južnoj srpskoj pokrajini.

On je u razgovoru sa rukovodstvom ove fabrike, koja se bavi proizvodnjom opeke i crepa, istakao da je njihovo prisustvo na prostoru Kosova i Metohije veoma važno.

Premijer je, pohvalivši poslovanje tog preduzeća, ocenio da bi fabrika trebalo da povećava izvoz u Bugarsku i Albaniju.

Fabrika „Mladost“ je primer uspešne privatizacije jer je domaći investitor kupio kompaniju pre 12 godina, a do sada je uložio 22 miliona evra.

Vlasnici fabrike proveli su premijera kroz sve prostorije i pokazali mu tehnologiju rada.

Tokom posete Leskovcu, Vučić je u društvu ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislava Nedimovića obišao poljoprivredno gazdinstvo Ivana Kostića u selu Gornje Krajince.

Izvor/foto: Vlada Srbije

Ako ste propustili