Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca u subotu

Radnici Sektora ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” će u subotu, 5. juna, realizovati mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama na teritoriji grada Beograda, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se sprovesti od 19 do 24 časa i obuhvatiće nasip od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje, Bojčinsku šumu, nasip kod Progara do crkve, nasip od Jakova prema Ostružničkom mostu, nasip Progar od crkve pored Boljevca do Jakova, Stepin lug, Avalu, Trešnju, Lipovičku šumu, groblje Orlovača, Umku 1 i 2, Ostružnicu 1 i 2, Veliku Moštanicu 1 i 2, Sremčicu 1, 2, 3, 4 i 5, Surčin 1 i 2 i Ledine 1, 2 i 3.

Tretman će se realizovati ukoliko vremenske prilike to dozvole. Prema hidrometeorološkoj prognozi klimatski uslovi će biti povoljni za hemijski tretman odraslih formi komaraca.

Prema uputstvu proizvođača koristiće se preparat koji je registrovan u Ministarstavu za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Iz ovog preduzeća se upućuje molba građanima da ekipama omoguće nesmetan rad, kao i pčelarima da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.

Ako ste propustili