Akcija suzbijanja komaraca 23.05.

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” i sutra sprovode akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji Beograda uređajima sa zemlje i sa vode, termalnim i hladnim zamagljivanjem.

U utorak, 23. maja, od 18 časova do ponoći, ekipe „Čistoće” vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca na obali Crvenke ka Pančevačkom mostu iz čamca, nasipu od Pančevačkog mosta ka Malom raju, u naselju Mali raj i Azilantskom centru, na nasipu od Pančevačkog mosta ka Crvenki, u Crvenki i na putu ka Staroj Borči, na jezeru Veliko blato, u Ovčanskom Sebešu, Grockoj, Brestoviku, na Košutnjaku, Topčideru, u Zemunu (Donji grad, Gornji grad i Nova Galenika), Krnjači, Kotežu, Borči, Malom zbegu, Borči – Pretok, na Putu za Ovču, u Ovči i Padinskoj skeli.

Svi preparati koji se koriste su registrovani od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah. Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele.

Ako ste propustili